1 plukje – saffraan
4 tenen – knoflook
4 cm. – verse gember
2 eetlepels – olijfolie
1 theelepel – gemalen komijn
1/2 theelepel – kaneel
1 theelepel – ras el hanout
1 eetlepel – zongedroogde tomatenpasta
1 blik (400 gr) – kikkererwten
100 gram – gedroogde abrikozen
1 – ingelegde citroen
300 gram – volkoren couscous
1/2 bos – gemengde verse kruiden, dille, munt en bladpeterselie
20 gram – amandelschaafsel
2.5 kilo – gemende groenten, aubergine, courgette, wortel, cherrytomaatjes, rode ui, flespompoen, 3 paprika’s (groen, rood en geel)
Dit recept is voor 6 porties, als je overhoud kan je het nog prima een aantal dagen in de koelkast bewaren. Je kan dit ook makkelijk koud eten op bijvoorbeeld je werk als lunch.
💡 Tip
Deze tajine smaakt de volgende dag nóg beter, als de smaken goed zijn ingetrokken. Je kunt ook variëren met seizoensgroenten — bijvoorbeeld pompoen, pastinaak of zoete aardappel voor een extra herfstige versie. 🍁