Gezonde ontbijtcake met havermout

Een heerlijke en voedzame ontbijtcake op basis van havermout. Perfect voor een gezonde start van de dag, boordevol vezels en ideaal als snel ontbijt of tussendoortje. Simpel te maken en vol van smaak!

Ingrediënten
3 – middelgrote eieren
200 gram – havermout
1 – appel (in stukjes)
1 – banaan (in plakjes)
2 theelepels – bakpoeder
115 gram – ongezouten pecannoten
100 gram – gedroogde cranberries
Benodigdheden
  • Beslagkom
  • Bakpapier
  • Cakeblik ca. 25 cm
Stappenplan
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

  2. Klop de eieren los en voeg de havermout, appel, banaan, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de cranberries toe aan het beslag.

  3. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

Bewaaradvies
Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.
Voedingswaarden (per plak, ca. 12 plakken)

Benieuwd naar de mogelijkheden of meer voedingsadvies?

Maak een vrijblijvende afspraak